Nákupný košík
Položiek: 0 (0,00 EUR)

Lifefood, BIO Raw čokoláda 80% cacao, 70 g

2,95 EUR  2,65 EUR
Ušetríte: 10% z ceny

Čistá vysokopercentná čokoláda ochutená jemnou prírodnou vanilkou.
Bez mliečnych produktov a rafinovaného cukru, ale nie horká.
Jedinečná a nezabudnuteľná chuť.

Zloženie: 
kakaové maslo bio, kakaový prášok bio, raw sirup z agáve bio, mletá vanilka bio, obsah kakaovej sušiny najmenej 80%.  

Obsah: 70 g. 

Živá čokoláda.
Čokoláda patrí medzi najobľúbenejšie jedlá na svete a mnoho ľudí západného sveta si nedokáže život bez nej ani predstaviť. Je najčastejším darčekom, vyhľadávaným antidepresívom aj potešením pre všetky zmysly. Žiaľ ale nepatrí medzi práve najzdravšie potraviny a má to svoje dôvody. V dnešnej dobe sa totiž bežná čokoláda vyrába z pražených kakaových bôbov ich skvapalnením, mletím a následným zmiešaním s rafinovaným cukrom, sójovým lecitínom, mliečnymi produktmi a stuženými tukmi a radom ďalších nie celkom vhodných prísad. Pri drahších čokoládach ide v lepšom prípade „iba“ o lecitín a cukor. Tak či tak ide o kalorickú potravinu spôsobujúcu mnohým ľuďom akné, alergické reakcie či psychické závislosti.

Vždy a bezvýhradne tomu tak ale nemusí byť. Dokážete si predstaviť čokoládu, ktorá by bola výživná, chutná a pritom bez všetkých zmienených negatívnych aspektov? Znie to ako fantázia, ale živá čokoláda takou je.

Základným rozdielom oproti bežným čokoládam je, že sa vyrába z nepraženého kakaa. Všetky kakaové súčasti, ktoré obsahuje, sa vyrábajú z nepražených kakaových bôbov, vďaka čomu sa v čokoláde zachovajú všetky výživné hodnoty, ktorými semena plodov kakaovníka Theobroma Cacao (grécky Pokrm bohov) oplývajú. Nepražené kakaové bôby sú výnimočne komplexnou potravinou a zaraďujú sa do kategórie tzv. „superfoods“ alebo super-potravín. Sú predovšetkým významným zdrojom horčíka a organickej síry v prírode, pričom práve horčík je považovaný za jeden z najviac nedostatkových prvkov v súčasnej bežnej strave. Sú zdrojom minerálov a vitamínov. Podľa vedeckých výskumov je kakao jednou z plodín najbohatších na antioxidanty, obsah flavonoidných antioxidantov v kakau je približne 10 %, čo je 3 x viac než v zelenom čaji a 20 x viac než v praženom bežne dostupnom kakaovom prášku. Antioxidanty v nepraženom kakau sú vysoko stabilné a ľahko vstrebateľné pre ľudský organizmus.

Kakao ďalej obsahuje veľké množstvo neurotransmitterov - látok ovplyvňujúcich nervovú sústavu. Vďaka tomu má povzbudzujúce účinky na ľudský organizmus a celkovú náladu.
Rad týchto dôležitých látok sa žiaľ znehodnocuje alebo úplne likviduje pri pražení, čo je bežná súčasť procesu spracovania kakaových bôbov pri výrobe čokolády. Čokoláda z nepraženého kakaa však obsahuje všetky tieto látky v nezmenenej podobe.
Ďalšou devízou živej čokolády je fakt, že neobsahuje rafinovaný cukor. Je sladená sirupom z agáve, spracovávaným pri nízkej teplote. Sirup z agáve má vďaka obsahu fruktózy veľmi nízky glykemický index a je tak prijateľným sladidlom pre diabetikov. Výsledné hodnoty glykemického indexu čokolády sladenej sirupom z agáve sú vďaka nemu veľmi nízke a čokoláda je tak pomerne bezpečnou sladkosťou, a to všetko bez umelých či rafinovaných sladidiel.

Čokoláda ďalej neobsahuje žiadne mliečne produkty, pridané tuky ani sójové prísady. Napriek tomu to nie je čokoláda horká. Je vyrobená iba z vysoko kvalitných  čisto prírodných a nerafinovaných ingrediencií v bio kvalite spracovávaných pri teplote nižšej než 45 °C, vďaka čomu sa zachovávajú všetky nutričné hodnoty bezo zmeny. Pri samotnej výrobe čokolády teplota nikdy nepresiahne 40 °C. Je vyrábaná ručne, so starostlivosťou a láskou, ktorú nemôže priemyselná strojová výroba nahradiť. Ide tak o skutočne živú a naozajstnú čokoládu plnú živín, energie a dobrej nálady. Je to jediná čokoláda, ktorá nadchne chuťové bunky a nezanechá zlé svedomie.

Vyrobené z prirodzene bezlepkových surovín.
Neobsahuje žiadne emulgátory, spojivá, prídavné ani iné chemické látky. 

Množstvo:

  • Výrobca: LIFEFOOD